Türkoğlu Vana

Türkoğlu Vana

Türkoğlu markası altında  Cemal Şensoy tarafından 1978 yılında  ufak bir dökümhane olarak kurulmuş olan firmamız, 1983 yılında dökümhane kapasitesini genişletip,  yeni ürünleri bünyesine ekleyerek sektörde yerini almıştır.  1996 yılında mevcut makine parkurunu modernize ettirip , yeni teknolojik makinelere yatırım yaparak seri ve kaliteli üretime adım atmıştır.

 

Şirket yapılanmasını 1998 yılında  Şensoylar Ltd. Şti. olarak genişleterek TURKOĞLU markası altında üretimine devam eden firmamız  2000 yılından sonra, Pazar araştırmaları yaptırarak, farklı coğrafyalardaki ihtiyaçları belirleyip 7 farklı bölgede yayılarak tüm illerde bayi ağını güçlendirmiştir.

 

2006 sonrası yurtdışındaki piyasalardaki Normlar ve Standartları dikkatlice inceleyerek ihracat rakamlarını artırmak için yatırım planlaması yapmıştır. Üretim hattında ve organizasyon al  yapısındaki standartları yükselterek  başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ( İtalya, ispanya, Almanya v.b), Ortadoğu ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetler ‘deki  pazarlarda satışlarını artırarak toplam satışların  % 40 ı ihracat oranına ulaşmıştır.

 

Firmamız 2012 yılında bünyesinde kurmuş olduğu Su sayaç üretim ve ölçü ayar ve bakım laboratuar ile Su sayaçları sektörüne girmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret bakanlığının 2004/22/AT MI-001 Ölçü aletleri Yönetmeliğinin ölçüm fonksiyonu olan cihazları ve sistemlerini kapsayan 3561 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile 4703 sayılı Ürünlere ilişkin Teknik mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasına dair kanuna dayanılarak 31/03/2004 tarihli ve 2004/22/EC sayılı Ölçü Aletleri Direktifine paralel olarak OIML R49  ve TS EN 14154 standartlarına göre su sayaçları üretimi ve  tamir, bakım, ölçü ayarları yapmaya yetkilidir. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri ve OHSAS 18001:2007 İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerini kurmuş ve yönetilmektedir.

 

Piyasaların ihtiyaçlarına göre yapmış  olduğu AR-GE çalışmalarıyla teknolojik yatırımlarına devam eden firmamız 2013 yılında Avrupa standartlarına uygun olarak 15 mm -300 mm çaplarına kadar su sayaçları üretimine başlamıştır. 2014 yılında Avrupa’dan  su sayaçları üretimi, test ve kalibrasyon onayını alarak  kendi sayaçlarını mühürlüme yetkisine sahip olmuştur.

 

Müşterilerinin ve bayilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek için ürün yelpazesine genişletmiş, ürün kalitesi, satış ve satış sonrası hizmetleri ile sektöründe  yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda izlenen marka olmayı başarmıştır.

 

Bünyesinde bulunan  Mühendis ve  tekniker personel sayısını artırarak daha kaliteli, çevik ve dinamik yapıya kavuşan firmamız belirlemiş olduğu vizyonu ve misyonu doğrultusunda  hareket ederek sektöründe lider marka olmayı hedeflemektedir. 

 

Türkoğlu Ailesi